САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Хюсеин Ергани: Турция ще отмени извънредното положение на 19 юли

Продължилото точно две години извънредно положение, което турската страна въведе след неуспешния опит за преврат на 15 юли 2016 година, ще бъде отменено на 19 юли. Това заяви на пресконференция Хюсеин Ергани, генерален консул на република Турция в Пловдив.

от Николай Райшинов
16:54, 11.07.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
хюсеин ергани турция отмени извънредното положение юли

При атаките преди две години загинаха 250 души. Все повече са доказателствата, които с категоричност потвърждават, че организацията на Фетуллах Гюлен е виновна за нарушения ред в държавата, коментира Хюсеин Ергани.

По думите му дейността на ФЕТО в България е силно ограничена, но все още функционират образователни институции, които се финансират от проповедника Гюлен.

Хюсеин Ергани, генерален консул на република Турция в Пловдив: Една такава борба, с такава обширна организация, трябва да се води в по-специални условия, но и след като се вдигне извънредното положение турската република и турското правителство ще продължат да водят борбата с ФЕТО при нормални условия. Извънредното положение е насочено към държавните служители и служби. Разбира се, има някакво психологическо въздействие и върху населението, но след 19 юли то вече няма да се усеща.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
От БСП поискаха ограничаване на концесиите
От БСП поискаха ограничаване на концесиите
Млад мъж уби баща си, преби майка си и нападна полицаи в София
Млад мъж уби баща си, преби майка си и нападна полицаи в София