НОВИНИ

Унгария е заплашена да загуби правото си на глас в ЕС

Процедура с отнемане правото на глас в ЕС заплашва Унгария. Като последствие е възможно премиерът на страната Виктор Орбан и неговата дяснопопулистка "Фидес" да бъдат изключени от редиците на фракцията на Европейската народна партия в ЕП.Към тях вече протягат ръце за партньорство от най-десния спектър на европейското политическо пространство.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:20, 11.09.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Австрийският канцлер, Себастиан Курц, който председателства ЕС, заяви подкрепа на своята партия за изключването на Орбан и "Фидес" от парламентарната група.

Гласуването ще бъде утре, а ЕНП все още няма ясна позиция как ще гласува. Лидерът на ЕНП заяви в пленарна зала, че Унгария е показала желание за диалог.

;

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че ЕП вече е взел решение и то ще бъде срещу Унгария.

Виктор Орбан , премиер на Унгария: Ще осъдите не едно правителство, а цяла държава. За Унгария свободата и демокрацията са въпрос на чест. Докладът е обида за Унгария и унгарската нация. Това, което предприемате, е плесница в лицето на Съюза и конструктивния диалог. Спряхме незаконните мигранти и защитихме Европа. Това е първият случай, в който общността осъжда собствените си охранители на границите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Над 60 издателства предлагат книги на шестото издание на Алея на книгата
Над 60 издателства предлагат книги на шестото издание на "Алея на книгата"
Как ще се променят съдебните такси по административни дела
Как ще се променят съдебните такси по административни дела