НОВИНИ

Успешна втора репетиция на „Equinox“ в Лисабон

Тази година България ще участва под номер 10 в първия полуфинал на „Евровизия“, който ще се проведе на 8 май. БНТ ще излъчи и трите конкурсни вечери (8, 10 и 12 май) от 22:00 часа по БНТ1 и БНТ Свят, пряко от Лисабон.

успешна втора репетиция equinox лисабон
bnt avatar logo
от БНТ
13:34, 04.05.2018
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Българските представители в „Евровизия“ 2018 - група „Equinox“ - завършиха и втория кръг от репетиции. За разлика от първите проби, вчера българският екип включи различна конфигурация на светлините на сцената в Лисабон и нанесе промени по заснемането на песента.

„Доволни сме от напредъка в нашето представяне. Смятам, че за едно толкова сложно изпълнение, всичко се получава на най-високо ниво. Разбира се, има още някои неща, които смятаме да променим, но съм убеден, че всичко ще бъде перфектно за истинското шоу на 8 май” - заяви един от вокалистите в групата Владимир Михайлов по време на втората пресконференция на българската делегация в „Altice Arena“.
„Сцената е наистина огромна и ни трябваше известно време, за да се опознаем с нея, да свикнем със заснемането и това къде да застанем в точния момент. Сега обаче се чувстваме много по-уверени, а и със следващите репетиции смятам, че напълно ще се слеем с атмосферата” - добави Георги Симеонов.

Следващата репетиция на „Equinox“ предстои на 7 май от 16:00 часа българско време, когато е първата цялостна сценична проба за шоуто. В същия ден от 22:00 часа ще се състои жури финалът, когато гласуват професионалните журита, чийто вот оформя половината от резултата.

Тази година България ще участва под номер 10 в първия полуфинал на „Евровизия“, който ще се проведе на 8 май. За българската песен ще могат да гласуват телевизионните зрители в Испания, Португалия, Великобритания, Чехия, Белгия, Австрия, Ирландия, Кипър, Гърция, Израел, Швейцария, Финландия, Беларус, Литва, Албания, Исландия, Азербайджан, Естония, Армения, Хърватия и Македония. Ако Equinoxсе класира за Големия финал, зрителите ще чуят българската песен още веднъж на 12 май.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галъп: Избирателите дават оценка 3.71 на министрите от кабинета Борисов 3
"Галъп": Избирателите дават оценка 3.71 на министрите от кабинета Борисов 3
Христо Стоичков - ексклузивен гост в Извън играта по БНТ1
Христо Стоичков - ексклузивен гост в "Извън играта" по БНТ1