НОВИНИ

Увеличават заплатите на военнослужещите на терен от 2018 г.

От 1 януари 2018 година ще заплатите на военните ще бъдат увеличени. Повече ще получат военнослужещите, които работят на терен - войници, сержанти, младши офицерски състав и служещите в бойните поделения. Това каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

bnt avatar logo
от БНТ
17:44, 30.09.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Министър Каракачанов присъства на военната клетва на курсантите от Випуск 2022 за Военноморските сили и Випуск 2023 за Военномедицинска академия - София. За първи път през тази година се организира обучение по специалността „Военен лекар“.

Красимир Каракачанов обеща, че при купуването на новите изтребители няма да има задкулисни игри и сделките ще бъдат напълно прозрачни.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Този път при закупуването на тези самолети няма да има игричките и тарикатлъците при закупуването на предишните, защото това, което се е случи, е позор. При предишното закупуване на бойна техника вземете цените, сравнете ги с изходните цени на фирмите, от които сме ги купили, и ще видите, че се оказва, че по наше желание са завишавани цените десетки милиони евро. Подобен позор не трябва да се позволява. Този път нещата ще бъдат ясни първо при ремонта на МиГ-овете и Су-25, съществуващата техника - директно при пряко договаряне, без посредници. Второ - абсолютно ясно и прозрачно, без да се бърза и без да има тайни за обществото, когато започнем да преговаряме с онези фирми, от които ще купуваме новите изтребители.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Публична изява на кмета на Хасково
Публична изява на кмета на Хасково
14-годишен в критичтно състояние след нападение с нож в Бирмингам
14-годишен в критичтно състояние след нападение с нож в Бирмингам