НОВИНИ

В Брюксел ще се проведе среща за разпределяне на мигрантите в Средиземно море

В Брюксел днес ще се проведе мини среща на високо равнище, за да се обсъди разпределянето на мигрантите. България няма да участва. На форума са поканени 12 страни, от така наречената "ос на желаещите".

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
09:16, 24.08.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Италия, Франция, Германия, Австрия, Испания, Португалия, Люксембург, Холандия, Белгия, Малта, Гърция и Ирландия. Това са страните, които днес ще търсят решение в Брюксел за разпределянето на мигранти.

Италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо, който е и лидер на движението "Пет звезди" запраши, че неговата партия ще гласува за замразяване на вноската на страната в ЕС, ако други държави не се съгласят да приемат мигрантите от кораба Дичоти. От 4 дни той се намира на пристанището в Катания.

Властите в Рим разрешиха кораба да акостира при условие, че мигрантите бъдат разпределени в други европейски държави. Европейската комисия обяви, че търси решение на проблема. На борда има 150 мигранти. Вчера на около двайсетина деца беше разрешено да слязат на суша.

От Европейската комисия заявиха, че мерките за уреждането на конкретни случаи не са достатъчни, а са необходими "структурни решения".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стачка на авиоинженери обърква полетите в Гърция
Стачка на авиоинженери обърква полетите в Гърция
Засилен трафик и опашки по границите ни с Румъния и Турция
Засилен трафик и опашки по границите ни с Румъния и Турция