НОВИНИ

В Япония се състезават с... офисни столове

За десета поредна година в Япония се проведе състезание с... офисни столове.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:28, 10.06.2019
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Тази година надпреварата в Хану, на около 60 км от японската столица Токио. В юбилейното десето издание участват 55 отбора, всеки от по трима души. Идват от цяла Япония, някои от тях са пътували по 600 км, за да се включат.

Състезанието всъщност е нещо средно между Формула 1 и надпреварата на Льо Ман. Трасето е кръгово, с дължина 200 м. Целта е по него да се направят възможно най-много обиколки в рамките на два часа със стол на колелца.

Въпреки че участниците се сменят по време на надпреварата, усилието и натоварването са значителни. Няма ограничения за възраст и пол на състезателите, няма и специфични изисквания към самите столове.

Цуйоши Тахара, автор на идеята за състезанието: Идеята за състезанието дойде след като гледах надпревара за издържливост с триколки. Вложих малко въображение и приключенски дух. И така се роди състезанието за издържливост със столове.

Освен, че е трудно, обикалянето с офисните столове се оказва и много забавно. А победителите тази година защитиха титлата от миналата и получиха за награда по 90 кг ориз местно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Личните данни на над 900 000 руснаци са изтекли в публичното пространство
Личните данни на над 900 000 руснаци са изтекли в публичното пространство
108-годишна баба от Полша още свири на пиано
108-годишна баба от Полша още свири на пиано