НОВИНИ

Вдига се запорът на сметките на болницата в Ловеч

Вдига се запорът на сметките на болницата „Параскев Стоянов“ в Ловеч и до края на другата седмица ще бъдат изплатени всички заплати. Новината съобщи министърът на здравеопазването д-р Николай Петров на среща с персонала на болницата.

bnt avatar logo
от БНТ
20:30, 14.07.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Министърът запозна медицинските работници с мерките, които министерството е предприело, за да бъде изведена болницата от тежкото финансово състояние. Ще бъде отпуснат заем с ниска лихва за изплащане на задълженията на болничното заведение най-вече към доставчиците. Болницата ще получи и сериозно дарение от лекарства, ще бъде осигурен и фармацевт, за да заработи болничната аптека.

Министърът припомни, че до тежкото положение на болницата се е стигнало най-вече заради неизгодни договори с частна структура, която изпълнявала дейности по инвазивна кардиология, като 90% от средствата отивали в частната лаборатория. По думите му болницата в Ловеч не е единствен случай и такава практика съществува и в други болнични заведения.

д-р Николай Петров, министър на здравеопазването: Има други болници, които са в подобно, но не чак толкова катастрофално, то много тежко състояние. Но има много болници, в които подобна схема съществува, за т.нар. съвместна дейност, но подялба на приходите по братски - това нещо няма да продължи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови гранитни плочи ще бъдат поставени на площада пред НДК
Нови гранитни плочи ще бъдат поставени на площада пред НДК
Франция почита и паметта на 86-те жертви от атентата в Ница (ГАЛЕРИЯ)
Франция почита и паметта на 86-те жертви от атентата в Ница (ГАЛЕРИЯ)