НОВИНИ

Вигенин: Метежът в Турция може да бъде шанс Ердоган да се обърне към опозицията

Бившият министър на външните работи очаква в Турция да има един период на нестабилност - политическа, и опит на президента Ердоган да концентрира повече власт и да се засилят авторитарните тенденции. От друга страна, обаче Вигенин смята, че този опит за преврат може да бъде и шанс Ердоган да се обърне към опозицията и да се опита заедно с опозиционните сили, които го подкрепиха, да намери друга посока за развитие на страната: повече демокрация, повече свобода, повече споделяне на отговорности.

bnt avatar logo
от БНТ
19:28, 18.07.2016
Чете се за: 00:18 мин.
По света

От друга страна, обаче Вигенин смята, че този опит за преврат може да бъде и шанс Ердоган да се обърне към опозицията и да се опита заедно с опозиционните сили, които го подкрепиха, да намери друга посока за развитие на страната: повече демокрация, повече свобода, повече споделяне на отговорности.

Кристиян Вигенин, депутат от БСП: Ердоган излиза от този опит за преврат като човек, който е спасил демокрацията, поне така изглежда, но си мисля, че за да бъде задържан този опит, трябва да се прави точно обратното на това, което виждаме в момента.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Услуги за ранно детско развитие
Услуги за ранно детско развитие
Пчелари от Гоцеделчевско отново на протест
Пчелари от Гоцеделчевско отново на протест