НОВИНИ

Външните министри на Гърция, България, Македония и Албания се срещат в Солун

В Солун започна Втората министерска среща между делегациите на Гърция, България, Македония и Албания. Основните теми са сигурността и сътрудничеството по границите, европейските переспективи на региона, енергийни проекти.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
11:39, 05.10.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Българската делегация е ръководена от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, срещи в Солун с колегите си има и вътрешният министър Валентин Радев. Освен общообявните теми на четиристранната среща министрите имат възможност да обсъждат и въпроси - предмет на двустранно сътрудничество.

Четиристранният формат се провежда за втори пореден път. Инициативата е на министъра на външните работи на Гърция. Първата среща беше организирана през април 2016 г. и беше фокусирана върху бежанската и миграционната криза.

Никос Козиас - министър на външните работи на Гърция: Вчера имахме много интересна дискусия с външните министри за ситуацията и бъдещето на региона, европейските перспективи, както и сътрудничеството. Обменихме възгледи по темите, които ще обсъждаме. Предстоят две срещи - първата е посветена на сигурността, сътрудничеството по границите, както и сътрудничество и взаимопомощ при пожари. Пожарите не познават граници и това изисква сътрудничество. Втората среща е посветена на теми, свързани с енергетиката, които са от голяма важност за всички нас.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
62 социални услуги в годишния план на Община Варна
62 социални услуги в годишния план на Община Варна
Девета международна туристическа среща в Пловдив
Девета международна туристическа среща в Пловдив