НОВИНИ

Вътрешният министър: Призоваваме към спокойствие!

В сегашната ситуация има риск от терористична заплаха, но конкретни заплахи към нашата страна не са установени, каза министърът на вътрешните работи. Тя направи изявление след края на спешно заседание на Националния оперативен щаб по сигурността. Призоваваме гражданите да запазят спокойствие и да се доверяват на сигурни източници на информация, призова чрез медиите Румяна Бъчварова.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Валери Маринов
19:04, 22.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В присъствието на министъра на отбраната, на Главния секретар на МВР и на Началника на отбраната, г-жа Бъчварова призова хората да запазят спокойствие, да се доверяват на сигурни източници на информация и да не се поддават на опити да бъдат паникьосани. Вътрешният се обърна също към гражданите да проявяват бдителност и да сигнализират за съмнителни обекти и лица. Ще бъде усилена охраната на отделни стратегически обекти, масови мероприятия или отделни сгради и съоръжения с масово пребиваване на хора.

- Надяваме се на разбирането на гражданите за предприетите мерки и искаме да ги уверим, че те са единствено за да се чувстват те по-сигурни и за да усетят, че българските институции работят в момента за тяхната сигурност, - каза накрая министърът на вътрешните работи.

Иво Никодимов проследи заседанието във Вътрешното министерство:

;

На заседанието са отчетени промените в средата за сигурност у нас след атентатите в Брюксел и са отчетени взетите вече мерки. Констатирано е, че те са в синхрон с приетия план за противодействие на тероризма и са ефективни. Ще бъдат прилагани и други мерки в зависимост от "степента и характера на риска".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилена охрана пред белгийското посолство у нас
Засилена охрана пред белгийското посолство у нас
Откриха паметник на “Железния полковник”
Откриха паметник на “Железния полковник”