НОВИНИ

Във врачанското село Баурене са рекордьори по дупки и ями по асфалта

Ето един проблем, за който неведнъж е ставало дума, но заедно с наближаването на зимата все повече притеснява хората. Труднопроходимите пътища на много места у нас. Жителите на врачанското село Баурене поканиха екип на "По света и у нас" заедно да участват в едно необичайно преброяване. Те твърдят, че са национални рекордьори по дупки и ями по асфалта на глава от населението, но това не е повод за гордост, а причина за много проблеми.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
06:56, 21.10.2016
5524
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Сигналът за разбития път до село Баурене подаде Вени, чиито деца всеки ден пътуват на училище до съседното село. Родителите се безпокоят, че отново идва зима и тогава положението става особено критично.

Вени: - Говорим за участъка Ракевски баир, там и мантинела няма и шофьора не иска да пътува, защото може автобуса с децата да падне в дола. Казва – на ваша отговорност!

Заради дупките, хората останали и без обществен превоз вече четвърта година. Помагат си, доколкото могат, дори през миналата зима се наложило кметът с джипа си да закара родилка до общинския център.

Наталия: - Викаме линейка, но тя трудно идва, тук има едно момче с кола, ако не е то, гола вода сме. Няма автобуси.

Светлин: - Всеки вика – няма да пътувам да това село, а имаме малки деца, налага се да идем до спешното, а няма с какво. Те това ни е превоза - каруците, ние сме изолирани от света.

Румен: - Работя като строител и постоянно пътувам по тоя маршрут. Две коли строших, гуми, амортисьори. Тук е дупка до дупка.

Местните разказват, че повече от 10 години на 6-километровата отсечка не е правен дори частичен ремонт.

Цветослав Тодоров, кмет на с. Баурене: - Оплакванията са всекидневни, сега кандидатстваме по Програма за развитие на селските райони, внесено е предложение, проектът е задвижен и очакваме решение.

Стойността на проекта за цялостна рехабилитация е 10 милиона лева и хората се надяват той да бъде одобрен, за да се реши най-големият проблем на селото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две години проблеми с тока в шуменското село Царев брод
Две години проблеми с тока в шуменското село Царев брод
Гледат отново делото за трагедията на столичната улица Алабин
Гледат отново делото за трагедията на столичната улица "Алабин"