НОВИНИ

Възрастен мъж от София е приет в болница след нападение от питбул

Мъж беше приет в болница след нападение от питбул оставен без надзор. Стопанинът на кучето е задържан за 24 часа, а животното беше отведено в приют на Екоравновесие. Случката проследяват репотерът Тодор Литовски и операторът Нанцислав Ценков.

bnt avatar logo
от БНТ
20:43, 05.10.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Собственикът на питбула решил да го поразходи и пусне да потича свободно в тревната площ зад блок 358 в столичния квартал „Света Троица“. Минавайки от там на път за близката гара Захарна фабрика 71-годишният мъж бил нападнат от кучето, без да го е предизвиквал.

Човекът е закаран от спешната помощ в болница Исул с ухапвания по лицето и ръцете. Той е без опасност за живота, но ще остане за лечение в болничното заведение. Собственикът на питбула е задържан за 24 часа в трето районно управление на полицията. Той не отрича, че е пуснал кучето си свободно. Питбулът беше предаден в приют на общинското предприятие "Екоравновесие". Там животните се обезпаразитяват, кастрират и чипират.

Веселин Асенов: Кучетата остават там до живот или ако бъдат осиновени от друг собственик, но със сигурност не се връщат на същия собственик, тъй като се приема, че той не се грижил добре за него, за да се стигне до инцидент. Съседи разказаха, че има още ухапани хора от питбули в района.

Елена Георгиева: Захапа ме за ръката, инфекция получих, влачих се до "Пирогов" 10 дни всеки ден, кучето ми е кърпено отдолу по коремчето.

Според потърпевшите отглеждането на опасните породи кучета трябва да бъде забранено със закон. Това, обаче не е правилно според специалистите, които считат, че не животните, а техните стопани са виновни за инцидентите.

Веселин Асенов: Питбулите като порода са по-податливи за такова обучение и се отглеждат с такава цел - за кучешки боеве, това не е тайна за никого.

Забраната за развъждане на породата няма да даде резултат породата, ако не се забранят боевете, уверен е Асенов.

Заради днешния инцидент стопанинът може да понесе наказание до 5 години затвор и глоба до 5000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световната среща на българските медии се проведе в Молдова
Световната среща на българските медии се проведе в Молдова
Лекари и граждани протестираха отново във Враца
Лекари и граждани протестираха отново във Враца