НОВИНИ

Яхе Машрапов е атентаторът от Истанбул

Турската телевизия ТРТ Уърлд съобщи, че атентаторът, убил 39 души по време на новогодишно тържество в Истанбул, е 28-годишен мъж от Киргизстан, съобщава турският информационен сайт Дикен. Информацията е от полицейски източници. Терористът е идентифициран като Яхе Машрапов.

bnt avatar logo
от БТА
14:09, 03.01.2017
Чете се за: 00:22 мин.
По света
яхе машрапов атентаторът истанбул

Според сведенията той пристигнал в Турция през ноември от Казахстан. Съобщава се също, че той е получил военно обучение в Сирия.

Ройтерс предаде, че силите за сигурност на Киргизстан са съобщили, че са в контакт с турските власти и проверяват твърденията, че киргизски гражданин е замесен в атентата в Истанбул.
По-рано други турски медии идентифицираха нападателя от истанбулския клуб "Реина" като лице на име Уйгур Тюркю от Източен Туркестан.

Според агенция ИХА съпругата на терориста, която е била задържана от полицията в Турция, е заявила пред полицаите, че не е знаела за терористичната принадлеждност на съпруга си.
"Научих за нападението от телевизията. Не само, че не знаех, че е член на ДАЕШ, а дори и симпатизант на групировката", каза тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бежанци в Италия взеха за заложници социални служители
Бежанци в Италия взеха за заложници социални служители
БНР се ползвало с четири пъти по-добри условия в договорите си с Музикаутор
БНР се ползвало с четири пъти по-добри условия в договорите си с "Музикаутор"