Над 1 200 порции коледен кебап бяха раздадени в Димитровград. Те бяха приготвени в най-големия тиган в България. Атракцията е част от традиционния кулинарен конкурс “Коледна трапеза”, организиран от общината. Приготвянето на юнашкия кепаб по стара...
Над 1 200 порции коледен кебап бяха раздадени в Димитровград. Те бяха приготвени в най-големия тиган в България. Атракцията е част от традиционния кулинарен конкурс “Коледна трапеза”, организиран от общината.
Приготвянето на юнашкия кепаб по стара българска рецепта започна още рано сутринта на площада в Димитровград.
Ангел Ангелов, Национален тръст за съхраняване на културно-историческото наследвство в България: "Пропорциите са едно към гьотере, както казва народа, но 105 кг месо, 70 кг лук, 50 кг гъби, 20 кг грах, 20 кг царевица, 25 кг моркови."
Много от участниците бяха приготвили обредни пити.
Мария Стоилова: "Това е раждането на Христос в кошара, това е Йосиф, това е Мария, това са агънцата, Христос е тук като бебето."
82-годишната баба Минка разказва, че някога познавали времето по черупки от лук, пълни със сол, които оставяли на прозореца на Бъдни вечер. Те са 12, колкото са и месеците в годината.
Минка Ганева: "Като станат, идат, и проверят, в който месец е стопен солта, едра морска сол, в този месец вали дъжд."
Общо 90 участници демонстрираха своите рецепти, а жури оценяваше уменията им.
Иво Димов, кмет на община Димитровград: "Трябва да съхраним българските традиции, свързани с тези светли празници, да ги популяризимаме, това, което е предавано от поколение на поколение да го покажем и на по-младите хора."
Част от ястията бяха дарени на нуждаещи се хора чрез инициатива "Щедър хладилник".
Ще задължат ли фризьорите да правят задължителен тест за алергия преди боядисване?
Автоинструктори и курсисти на протест в Бургас заради забавяне на шофьорските изпити
Пред президента: БСП и ИТН потвърдиха, че няма да участват в опити за нов кабинет в този парламент (ОБЗОР)