НОВИНИ

Започна изслушването на Мария Габриел в Европарламента

В Европарламента в Брюксел започна изслушването на българският еврокомисар и кандидат за втори мандат Мария Габриел. Тя ще трябва да отговаря на въпросите на евродепутатите от две комисии.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:22, 30.09.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Мария Габриел ще отговаря на въпросите на 100 евродепутати. Някои от тях вече получиха писмено отговорите си. Мария Габриел изтъкна, че ще работи за утрояване на бюджета на програмата "Еразъм+", по която студентите от Европейския съюз се обучават на обменни начала.

Мария Габриел - еврокомисар, кандидат на България за втори мандат: Вярвам, че в следващите часове в диалог ще набележим нови идеи, средства и инструменти за нашите научни изследователи, за иноваторите, за университетите, за учителите, за спортистите, за младите хора, за творците. Ще разчитам на вас да бъдем съмишленици в целта. Да постигнем такова европейско пространство на наука, образование, иновации, култура и спорт, което да бъде на висотата на очакванията на младите ни хора.

Утре ще стане ясно дали тя е подкрепена за поста. За да получи одобрението на евродепутатите, за Мария Габриел трябва да гласуват 2/3 от евродепутатите в двете комисии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 С близо милион може да намалее населението на България до 2040 година
С близо милион може да намалее населението на България до 2040 година
 Българо-американското учение Тракийска есен започна в Чешнегирово
Българо-американското учение "Тракийска есен" започна в Чешнегирово