НОВИНИ

ДСБ решава дали да остане в Реформаторския блок

Преди минути в НДК започна Националното събрание на ДСБ - това е най-големият форум на партията. Той се очаква с интерес, защото събранието трябва да вземе решение остава ли в Реформаторския блок или го напуска.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
10:40, 13.03.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Очаква се партията да поеме и курс към създаването на нов десен проект, за който лидерът на партията Радан Кънев даде заявка още през януари. Очаква се да бъде приет и нов устав, който да направи възможен този нов проект.

Преди националното събрание различните варианти на устава породиха напрежение в структури на партията заради прекалената власт, съсредоточена в ръцете на председателя на партията. Форумът обаче не е изборен, така че борба за стола на лидера днес няма.

Най-вероятно ще се приеме създаването на партийни клубове, в които ще могат да участват и хора, които не са членове на ДСБ. Очаква се и създаването на нов ръководен орган - Изпълнителен съвет, който ще се занимава с оперативни задачи.

"Надявам се на този голям християнски празник днес ДСБ да излезе от тази зала силна и консолидирана, защото предизвикателството пред партията е много голямо. Обществото очаква и иска да бъде създаден силен антикорупционен блок. На този етап единственият политически субект, който може да се превърне в мотор на този блок е ДСБ. Затова основната дума, която трябва да чуете днес тук е единство и сила, за да създадем този блок и да има политическа алтернатива. Защото най-големият проблем на държавата ни години наред е корупцията, с която нито една политическа сила не може да се справи", каза минути преди началото на форума заместник-председателят на партията Атанас Атанасов.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​В Германия се провеждат ключови избори
​В Германия се провеждат ключови избори
Самолети на НАТО в турското въздушно пространство
Самолети на НАТО в турското въздушно пространство