НОВИНИ

Започна визитата на Екатерина Захариева в Република Сърбия

Европейското бъдеще на Сърбия и помощта, която българската държава може да окаже в тази посока, бяха основен акцент в официалната среща на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева със сръбския президент Александър Вучич в Белград. Министър Захариева е на двудневна официална визита в сръбската столица по покана на вицепремиера и външен министър Ивица Дачич.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева Оператор: Владимир Богдански
20:36, 24.07.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

В официална среща продължила повече от час сръбският президент Александър Вучич изказа огромната благодарност на страната му за категоричната подкрепата на Българското правителство за европейското бъдеще на Сърбия. Желанието на страната ни е да бъде действително полезна и да използва редкия шанс, който има в рамките на председателството на ЕС за ясна и обозрима европейска перспектива на Сърбия и всички страни от Западните Балкани

Има вече осигурени 25 млн. евро за магистралата Ниш-София в българската част, посочи министър Захариева.

Президентът Вучич и вицепремиерът Захариева разговаряха и за съдбата на българското малцинство в Сърбия. Добросъседските отношения трябва да бъдат приоритет номер едно на всички балкански страни, които искат да се присъединят към Евросъюза и защитата на нашите малцинства в тези страни е един от основните приоритети които има българското правителство, подчерта Екатерина Захариева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къшнър заяви, че не е влизал в сговор с Русия
Къшнър заяви, че не е влизал в сговор с Русия
Зелената зона ще се разширява и в други квартали в София
Зелената зона ще се разширява и в други квартали в София