НОВИНИ

Започна заседанието за мярката на собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров

Апелативният специализиран наказателен съд гледа мярката за неотклонение на собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров. Прокуратурата поиска тя да се гледа при закрити врата. А в залата изненадващо влезе и другият обвиняем - Кристиян Бойков.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:45, 08.08.2019 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Прокуратурата искаше мярката за неотклонение да се гледа при закрити врата, за да може спокойно да цитира всички доказателства, част от които включват банкова и застрахователна информация.

Защитата поиска Кристиян Бойков да бъде разпитан в съда и да каже дали е изпълнявал други разпореждания на Иван Тодоров освен тези, които са в длъжностната му характеристика като служител на "ТАД груп".

Съдът отхвърли и двете искания, така че делото се гледа при открити врата, а Кристиян Бойков не беше разпитан.

По-рано днес Иван Тодоров се запозна с новите доказателства по делото, след което за кратко напусна сградата на съда, но отказа да говори пред журналисти.

В съдебната зала прокуратурата в доказателство, че Иван Тодоров е подбудил Кристиян Бойков да копира данните на НАП и да ги разпространи, цитира чат между тях двамата в "Телеграм", в който още на 14 април 2019 година Кристиян Бойков пише "тази вечер НАП заминава". Отговорът на Иван Тодоров бил "Да ги копираме целите, пък после ще ги питам за киберсигурност. Даже въобще няма да ги питам."

Тези доказателства са от т.нар. експертни справки. Адвокатите на Иван Тодоров контрираха, че експертните справки не могат да бъдат доказателства и следва съдът да не се съобразява с тях.

Съдебният състав се оттегли на своето тайно съвещание и се очаква до 20 минути да каже, дали ще върне Иван Тодоров в ареста или ще определи друга мярка за неотклонение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайван и Япония се готвят за мощен тайфун
Тайван и Япония се готвят за мощен тайфун
Председателят на полския парламент подаде оставка
Председателят на полския парламент подаде оставка