НОВИНИ

Медицинските сестри отново излязоха на протест срещу уволнението на Мая Илиева

Медицински сестри отново излязоха на протест срещу дисциплинарното уволнение на Мая Илиева от болница "Токуда". Те твърдят, че Илиева е отстранена, защото беше един от лидерите на протестите на медицинските сестри за по-добро заплащане.

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 08.08.2019
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

От болницата посочват като мотив за уволнението й случай, при който по време на манипулация тя не е изпълнявала задълженията си, а е снимала с телефон.

Самата Илиева днес поясни, че целта на видеото била да покаже на ръководството на болницата нередност. Тя заяви, че ще се обърне към съда за неправомерно уволнение.

Илиева обвинява и синдикатите от КНСБ, че не са я подкрепили и са я сплашвали, за да не говори публично за определени теми. Затова протестиращите планират създаването на синдикална организация на съсловието.

В подкрепа на протеста дойде и омбудсманът Мая Манолова. Тя се ангажира за прокарване на Закон за съсловните организации в здравния сектор.

Стана ясно още, че медиците готвят мащабен национален протест на 10 септември, а исканията са същите - достойно заплащане и добри условия на труд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Собственикът на ТАД Груп отказа коментар за новите доказателства по делото
Собственикът на "ТАД Груп" отказа коментар за новите доказателства по делото
Свиневъди блокираха пътя за Авиобаза Безмер
Свиневъди блокираха пътя за Авиобаза "Безмер"