НОВИНИ

Заради тържествата за 3 март МВР е създало временна организация на движението

Тържества за празника ще има във всички градове на страната. МВР създава временна организация на движение на най-натоварените места.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
08:35, 03.03.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Първият освободен от турско робство български град Свищов отбелязва Националния празник с мащабни тържества, които започват с благодарствен молебен в църквата "Света Троица". След това ще се проведе празнично шествие до Паметника на свободата.

С общоградско честване, концерти, изложби, ветроходна регата и тържествена заря проверка Варна се включва в отбелязването на 140-тата годишнина от Освобождението на България. Пловдив посреща 3 март с три вида нови 300 знамена по входните артерии и главни булеварди на града.

По случай 140-тата годишнина от Освобождението на България скиори и сноубордисти в народни носии ще се спуснат от връх Снежанка, след което ще извият голямо хоро.

За четвърта поредна година на 3 март признателна Стара Загора ще дефилира с 300-метров национален флаг до мемориала “Бранителите на Стара Загора”.

Над 500 служители на МВР ще се грижат за охраната на обществения ред по време на тържествата за 3 март на връх Шипка. Заради чествнията, до 6 часА довечера е ограничено транзитното преминаване на автомобили през Шипченския проход по пътя Габрово - Шипка - Казанлък.

Трафикът се насочва през прохода на Републиката по маршрут: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково - Казанлък и обратно.

За гостите на тържествата на връх Шипка от 6 часа тази сутрин до два следобед движението ще е еднопосочно от Казанлък към връх Шипка.

От 14:00 ч. до 18:00 ч. движението ще бъде еднопосочно от Шипка до Казанлък. Ще се допуска преминаването само на организиран транспорт с автобуси.

Заради честванията на 3 март, в София също е въведена временна организация на движението. От 8 сутринта до 12.30 на обед е забранено влизането, спирането и паркирането в района на храм-паметника "Св. Александър Невски". От два следобед до 9 вечерта забраната е в сила за района на площад "Народно събрание", където ще се проведе тържествената заря-проверка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свищов - първият освободен български град
Свищов - първият освободен български град
Деца от Плевен изработиха най-дългото знаме в България
Деца от Плевен изработиха най-дългото знаме в България