НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност в Ханой преди срещата Тръмп - Ким Чен-ун

Ханой е в трескаво очакване на срещата на върха Тръмп - Ким Чен-ун в сряда и четвъртък. Подготовката тече с пълна сила, защото Виетнам ще остане в историята като домакин на втората среща лице в лице на лидерите на САЩ и Северна Корея. Междувременно, двойник на Ким Чен-ун беше изгонен от Виетнам, а на Доналд Тръмп - получи забрана за изяви на публични места.

bnt avatar logo
от БНТ
20:16, 25.02.2019
Чете се за: 00:51 мин.
По света

Войници бяха разположени на жп гарата Донг Данг, през която влакът на Ким Чен-ун ще навлезе във Виетнам. Севернокорейският лидер не се раздели с традицията да пътува със специалната си бронирана композиция дори по трасето с дължина 4000 км.

Маршрутът се пази в тайна, но според съобщенията влакът се движи с около 60 км/ч, а пътуването ще около 60 часа. Не е ясно дали от китайско -виетнамската граница до Ханой той ще пътува с автомобил.

Във Вашингтон президентът Тръмп даде последен брифинг, преди да отпътува за Виетнам и не скри големите си очаквания от срещата.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Мисля, че ще имаме страхотна среща! Искаме премахване на ядрените оръжия и мисля, че ще видим страна, която ще постави рекорди за скорост по отношение на икономиката.

Междувременно се проведе среща на двамата най-известни двойници на Доналд Тръмп и Ким Чен-ун. Австралиецът Хауърд Екс, в ролята на севернокорейския лидер и Ръсел Уайт, дългогодишен имитатор на Тръмп обаче няма да имат друг шанс да позират заедно в Ханой, тъй като Екс беше експулсиран. Той посрещна новината с коментара, че виетнамските власти явно нямат чувство за хумор.

В Ханой празнична атмосфера създават цветни килими и знамена, но в същото време в града се появяват заграждения като част от драконовските мерки за сигурност.

Местен художник изрази с платната си надежда за успех на срещата. В ханойски фризьорски салон в последните дни над 400 души се сдобиха с прически като на двамата лидери - и то безплатно. А в ресторант предлагат безплатна пица на щастливците с имена Трънг, Ким и Ун.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световен конгрес на мобилните устройства показва смартфоните на бъдещето
Световен конгрес на мобилните устройства показва смартфоните на бъдещето
Емоции и изненади в 91-ата церемония за връчването на наградите Оскар
Емоции и изненади в 91-ата церемония за връчването на наградите "Оскар"