НОВИНИ

Зимна буря създаде тежка пътна обстановка в южните райони на САЩ

Зимна буря, съпроводена от силни ветрове и обилен снеговалеж, създаде днес тежки условия за пътуване в южната част на САЩ и прекъсна електричеството в някои райони, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
12:44, 18.01.2018
Чете се за: 00:37 мин.
По света
зимна буря създаде тежка пътна обстановка южните райони сащ

Училищата в Ню Орлиънс, Шарлът, Атланта и региона отмениха занятията, а в районите от източен Тексас до Флорида и на север до югоизточна Вирджиния са в сила предупреждения за тежка зимна обстановка. "Шофьорите са призовани да проявяват крайна предпазливост или да избягват да пътуват, ако е възможно", заяви Националната метеорологична служба (НМС) и предупреди за поледици по пътищата заради ниските температури.

В части от Северна и Южна Каролина, Алабама и Вирджиния температурите ще се усещат като под минус 18 градуса по Целзий заради мразовития вятър. Над 14 000 домакинства и предприятия останаха без електричество в Северна Каролина, Луизиана и някои райони на юг.

Губернаторите на Джорджия, Северна Каролина и Луизиана обявиха извънредно положение заради тежките метеорологични условия, които направиха пътищата опасни. Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър каза, че бурята е предизвикала 1600 пътни произшествия.

По данни на НМС в Дърам, Северна Каролина, от понеделник е паднал 23 сантиметра сняг, а на различни места в южна Вирджиния снежната покривка е достигнала 18 сантиметра или повече. Властите съобщиха за четири смъртни случая в резултат на бурята - два в Тексас и два в Джорджия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лиляна Павлова се срещна с ръководството на Европейската инвестиционна банка
Лиляна Павлова се срещна с ръководството на Европейската инвестиционна банка
Община Свищов отпуска 1000 лв. помощ на сестрите, държани под ключ
Община Свищов отпуска 1000 лв. помощ на сестрите, държани под ключ