НОВИНИ

Зукърбърг: ​Фейсбук ще има нужда от няколко години, за да разреши проблемите си

Фейсбук ще има вероятно нужна от "няколко години", за да разреши проблемите, разкрити от скандала за пропуските на социалната мрежа при защита на личните данни на потребителите й, свързан с аналитичната компания Кембридж Аналитика. Това мнение изрази създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг в интервю, публикувано днес.

bnt avatar logo
от БТА
21:11, 02.04.2018
Чете се за: 00:52 мин.
По света
зукърбърг ​фейсбук нужда няколко години разреши проблемите

В него той защитава и икономическия модел на компанията Фейсбук и отвръща на критиките, отправени към нея от президента на Епъл Тим Кук миналата седмица. Един от основните проблеми на Фейсбук е неговият "идеализъм", защото той дълго време виждаше само добрите страни на свързването чрез интернет между хората, каза Марк Зукърбърг.

Ние не прекарахме достатъчно време, за да инвестираме или да размишляваме върху лошите страни на използването на някои от инструментите ни, допълни Зукърбърг пред сайта Вокс. Мисля сега, че хората напълно основателно се фокусират върху някои от рисковете и върху лошите страни, добавя той.

;

Мисля, че ние ще разрешим този проблем, но това ще отнеме няколко години. Бих искал да разреша всички тези въпроси за три или четири месеца, но мисля, че истината е, че за разрешаването на някои от тези въпроси ще е нужно повече време, допълни Зукърбърг. В интервюто той отхвърли критиките на Тим Кук, според когото Фейсбук е имал проблеми заради икономическия си модел.

Мисля, че този аргумент, че ако не плащате, на нас няма да ни пука за вас, е формулиран с много лека ръка. И той не отговаря изобщо на истината, каза Зукърбърг, визирайки критиките на Тим Кук. Действителността е, че ако вие искате да създадете една услуга, която помага за свързването на всеки на планетата, тогава много хора няма да имат средствата да платят. Ето защо, както е при много медии, един модел, базиран на рекламата, е единственият рационален модел, каза ръководителят на Фейсбук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп изрази задоволство от състоянието на икономиката на САЩ
Доналд Тръмп изрази задоволство от състоянието на икономиката на САЩ
Рок операта Исус Христос - суперзвезда гостува в София
Рок операта "Исус Христос - суперзвезда" гостува в София