САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

16 новооткрити случаи на коронавирус, общо заболелите са 581

от БНТ
08:02, 08.04.2020
15526
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

За денонощието има 16 новооткрити случаи, от които 6 са приети в болница. Данните са от изследвани 496 проби, съобщиха на редовния си брифинг от Националния щаб.

Общо заболелите са 581 души. Увеличението спрямо вчера е 2,8%, вчера беше 4,6%. Няма нова област. В София са 11 случая, в Стара Загора -3, в Кърджали - 1. в Пловдив -1. От медицински персонал вече са 32 случая.

Излекувани са 42 случая. Починалият мъж на 36 г. в болница „Света Анна“ е с придружаващо заболяване тежка черепно-мозъчна травма. В болница са 213, от тях 21 са в интензивно отделение, добави ген. Мутафчийски.

Бойко Борисов, министър-председател: Има лекарства, които дават добър резултат, и ние от тях, дали са на хининова основа, макар че едните професор Младенов ги отрича, защото са много токсични, затова са били спрени преди 20 или 30 години, но които дават някакъв положителен ефект, към този момент няма лекарство, което да лекува коронавирус.

Днес премиерът е разпоредил на щаба да започне масирано тестове на Банско.

Тодор Кантарджиев, заместник началникът на Оперативния щаб и директор на Националния център по заразни и паразитни болести: Сега в Банско да се проведе изследване за търсене на антитела. Защо? Защото вече са минали повече от две-три седмици, откогато хората са били в контакт с вируси, тогава може да се разбере били ли са тези хора в контакт с вируса, изкарали ли са леко заболяването, или без да се разболеят са създали антитела, защото са били три седмици преди това в контакт с бизнеса.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Започва масово тестване в Банско
Бойко Борисов: Започва масово тестване в Банско
Тодор Радев, журналист в Пекин: От днес се вдига блокадата на Ухан
Тодор Радев, журналист в Пекин: От днес се вдига блокадата на Ухан