НОВИНИ

17 градуса и пролетно слънце до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 04.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници са минималните температури днес. Минус 3° в Кюстендил, минус 1° в София и плюс 8°-9° по Черноморието, както и в Североизточна България, където времето през нощта беше облачно.

В следобедните часове облачността почти навсякъде ще се разкъса и в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със слаб южен вятър и максимални температури между 12 и 17 градуса.

През нощта ще бъде ясно, но сутринта в низините и котловините видимостта ще бъде намалена от ниска облачност и мъгли. Минималните температури утре ще бъдат между 1 и 8 градуса, а максималните - между 12° и 17°, по-ниски в районите с по-трайни мъгли.

Ще бъде слънчево със слаб, в източните райони и по Черноморието - умерен югозападен вятър. Слънчево ще бъде утре и на морския бряг. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънчево и подходящо за туризъм ще е времето в планините. Вятърът ще е умерен от запад. И там ще се задържи по-топло от обичайното за сезона. Максималните температури в курортите ще бъдат между 10 и 14 градуса.

И на Балканите ще преобладава слънчево време, но в низините ще е мъгливо. Температурите още ще се повишат и ще са по-високи от средните за периода.

Слънчево ще бъде и в южните части от Апенините, както и в много райони от Пиренеите. В много райони от Централна Европа и Северна Италия ще вали и дъжд, и сняг, а над северните части от континента и в западните райони на Европейска Русия – само от сняг.

Валежи от дъжд и сняг се очакват и у нас в края на седмицата, както и съществено застудяване. Още в четвъртък ще започне увеличение на облачността, но ще остане все още топло за сезона, а валежи са малко вероятни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новак Джокович ще защитава титлата си на Аустрелиън Оупън
Новак Джокович ще защитава титлата си на Аустрелиън Оупън
Славия обяви привличането на Йон Бакеро
Славия обяви привличането на Йон Бакеро