НОВИНИ

25 ваксини срещу Covid-19 се изпробват върху хора, редица държави затягат мерките

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:01, 03.08.2020
Чете се за: 00:37 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

При 6500 активни случаи на коронавирус в австралийския щат Виктория,столицата Мелбърн затваря несъществени магазини и предприятия и вече прекара първата си нощ с полицейски час от 20 ч. до 5 сутринта.

Скот Морисън, министър-председател на Австралия: "Това, което ще направим, е да въведем пандемичен платен отпуск. Имаме нужда от плащания що се отнася до хората, които трябва да се изолират за 14 дни не по тяхна вина".

В момента в света се разработват над 150 ваксини, 25 от които вече се изпитват върху хора. Москва обяви, че очаква серийно производство на руска ваксина през септември
Британското правителство одобри използването на 90 минутен тест за короновирус.Той влиза в болници и старчески домове от следващата седмица.

Тест за Covid-19 ще бъде въведен по-късно тази седмица за всички, които се връщат в Германия от рискови зони като някои райони на Испания. Тестът не изключва карантина.

Бенедикт Харт, шеф на пункта на Червения кръст на летището във Франкфурт: "Някои от пътниците са пътували дълго, вземаме го предвид".

Маските навън стават задължителни в много френски градове като Ница, Лил, Байон, Биариц.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша глобява "Газпром" заради "Северен поток 2"
Полша глобява "Газпром" заради "Северен поток 2"
След анкета: БДЖ обяви как ще изглеждат новите локомотиви
След анкета: БДЖ обяви как ще изглеждат новите локомотиви