НОВИНИ

35-а победа за Бостън, Филаделфия спечели като гост на Сакраменто

победа бостън филаделфия спечели гост сакраменто
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:30, 22.01.2023
Чете се за: 04:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Бостън Селтикс постигна нова победа в първенството на НБА, надделявайки над Торонто със 106:104 като гост. Бостън е на върха в цялата Източна конференция с 35/12, далеч пред 2-ия Филаделфия.

Джейлън Браун вкара 27 точки за гостите, които отбелязаха днес девети пореден успех. Резервите Грант Уилямс и Малкълм Брогдън вкараха съответно 25 и 23 точки, а Пейтън Причард наниза всичките си 12 пункта в срещата в четвъртия период от мача.

Гостите днес бяха без Джейсън Тейтъм, изкълчил китката си, докато домакините от Торонто играха без Фред Ван Флийт заради удар в ребрата. А по време на самата среща Селтикс бяха принудени да извадят Маркъс Смарт, който обърна глезена, и Роберт Уилямс Трети, неизлязъл за второто полувреме. За Раптърс, които са последни в Атлантическата дивизия, Паскал Сиакам отбеляза 29 точки, взе 9 борби и подаде 10 асистенции. Гари Трент-джуниър остана с 22.

Кливланд Кавалиърс се наложи над Милуоки Бъкс със 114:102 с 38 точки на Иван Мобли, негов личен рекорд в кариерата, добавил и 9 рибаунда. За победителите се включи силно и Дарайън Гарланд с 21 точки и 10 подавания. Седи Осман и Карис ла Верт завършиха с по 13 точки всеки, а общият успех при стрелбата на тима беше 55.8 процента в мача.

Джейрю Холидей се оказа днес водещ реализатор за Милуоки с 28 точки и 10 асистенции, Боби Портис остана с 23 и 11 борби. Бъкс бяха без звездата си Янис Адетокумбо, който има проблем в лявото коляно и вече пет мача е извън терена.

Вашингтон Уизардс се справи с Орландо със 138:118. Руи Хачимура започна срещата от пейката, но завърши като най-резултатен в срещата с 30 точки, а общо седем от техния отбор приключиха мача с двуцифрен личен резултат. Хачимура вкара 13 от 22 опита от игрова ситуация в арката, 3 от 5 от тройката, за да запише и лично постижение номер 1. С днешния успех Вашингтон е на 3-о място в Югоизточната дивизия с 20/26.

Минесота спечели на свой терен срещу Хюстън със 113:104 с рекордните за сезона 44 точки на Антъни Едуардс. Те изоставаха с 12 точки в началото на второто полувреме, но в крайна сметка го наваксаха и обърнаха развоя в своя полза. Рокетс взеха 7 от 23 отскочили топки от таблото, което беше крайно недостатъчно да избегнат 13-ата си поредна загуба. Те са и категорично на последното място в цялата Западна конференция само с 10 победи от 46 мача.

Домакините бяха без Руди Гоберт и Карл-Антъни Таунс, но това не се отрази на успеха им. Алперен Шенгун единствен от гостите беше на ниво и завърши мача с 19 точки, 16 рибаунда и 7 завършващи подавания.

Намиращият се на 2-о място на Изток отбор на Филаделфия се справи със 129:127 над Сакраменто с 32 точки и 7 асистенции на Тайризи Макси. Домакините от Сакраменто до днес бяха в серия от шест поредни победи, но поражението не ги сваля от 1-ото място в Тихоокеанската дивизия.

Табайъс Харис се отличи със 17 точки за Филаделфия, които нямаха проблеми да спечелят и без звездите си Джоел Ембийд и Джеймс Хардън, които лекуват травми в съответно в глезена и прасеца. Тимът явно се намира в добра форма, защото записва пета поредна победа като гост и общо седма в последните осем мача. Монтрецл Харъл също нкара 17 точки, както и Жорж Нианг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пегула не даде сет на Крейчикова за място на четвъртфиналите в Мелбърн (ОБЗОР)
Пегула не даде сет на Крейчикова за място на четвъртфиналите в Мелбърн (ОБЗОР)
Владимир Иванов: Яйцата са рекордьор по поскъпване
Владимир Иванов: Яйцата са рекордьор по поскъпване