НОВИНИ

48-годишен е задържан за умишлено убийство на мъж в ж.к. "Младост" 3

годишен задържан умишлено убийство мъж младост
bnt avatar logo
от БНТ
16:08, 22.06.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

48-годишен мъж с инициали Л.Н. е привлечен като обвиняем за извършено от него умишлено убийство, съобщиха от Апелативната прокуратура. Инцидентът е станал около 18 ч. на 18.06.2020 г., в общо помещение на 13 етаж, в жилищен блок в ж.к. "Младост" 3 в гр. София.

Първоначално разследването е започнало в Софийска районна прокуратура за склоняване към самоубийство.

Материалите по делото са изпратени и са постъпили по компетентност в Софийска градска прокуратура. Доказателствата, събрани след оглед на местопроизшествие - разпит на установени по делото лица, оглед на труп и изготвените съдебномедицински експертизи, сочат за извършено умишлено убийство.

От предварителното заключение, направено по резултати на извършената аутопсия, е видно, че смъртта на мъжа е настъпила след нанасяне на удари с ръце в областта на главата и гърдите, притискане с колене в областта на гърдите, довело до механична асфиксия.

Обвиняемият Л.Н. е задържан с постановление на прокурор в Софийска градска прокуратура за срок до 72 часа. Изготвено е и е внесено в съда искане за определяне спрямо него на мярка за неотклонение "задържане под стража". Предстои съдът да се произнесе по него в рамките на днешния ден.

За престъплението се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 10 до 20 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още един пастор от Перущица се оказа с COVID-19
Още един пастор от Перущица се оказа с COVID-19
Напрежение в блокирания квартал "Изток" в Кюстендил
Напрежение в блокирания квартал "Изток" в Кюстендил