НОВИНИ

Адм. Емил Ефтимов: Решението за допълнителна помощ за Украйна е политическо

адм емил ефтимов решението допълнителна помощ украйна политическо
bnt avatar logo
от БНТ
15:03, 08.06.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Решението за осигуряване на допълнителна помощ за Украйна трябва да бъде взето от политиците, коментира днес пред журналисти началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който наблюдава бойните стрелби по време на учението „Шабла 2023“.

Той посочи, че армията най-отговорно е изпълнила решението на Народното събрание, а той, като началник на отбраната и пряк отговорник за поддържане на способностите и показване на нуждите на въоръжените ни сили, е предоставил честен и безпристрастен анализ с какво разполага армията ни. Тази информация бе предоставена на предния парламент, както и на политическите партии в него, посочи Ефтимов.

Той уточни, че с данните вече е запознат и новият министър на отбраната. От тук нататък решението е политическо, това не е военен акт, защото се оперира с държавна собственост и се търси политически и дипломатически ефект, обясни началникът на отбраната.

Снимки: БТА

Тагарев: Рано е да се каже каква помощ ще пратим на Украйна, не са казали от какво имат нужда

Вчера министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира, че е рано да се каже каква помощ ще се изпрати на Украйна, тъй като Киев още не е казал от какво има нужда. Предполага, че това ще стане на среща идната седмица във формат Рамщайн.

Пред БНТ, в първото си интервю като премиер, Николай Денков заяви, че ще възложи на министъра на отбраната да провери изпращана ли е военна помощ в Украйна от българска страна, защото информацията до момента е противоречива.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойчо Младенов и Атанас Рибарски отчетоха положителен сезон за ЦСКА 1948
Стойчо Младенов и Атанас Рибарски отчетоха положителен сезон за ЦСКА 1948
БФС върна плейофа за Европа в неделя (11 юни) от 19.00 часа
БФС върна плейофа за Европа в неделя (11 юни) от 19.00 часа