НОВИНИ

Адриан Андреев започна с победа на Чалънджъра в Кокимбо

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:04, 10.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
адриан андреев загуби старта квалификациите монтерей
Слушай новината

Българският тенисист Адриан Андреев започна с победа участието си на турнира от сериите "Чалънджър" в чилийския град Кокимбо.

В мача си от първия кръг Андреев надигра с 6:2, 6:4 представителя на Аржентина Алехо Лоренсо Лавайен в мач, който продължи 1 час и 43 минути.

Срещата започна неприятно за 20-годишния българин, който беше пробит още в откриващия гейм. Адриан обаче отвърна със серия от четири поредни гейма, за да поведе с 4:1. Впоследствие Андреев спечели още веднъж подаването на съперника си в осмия гейм, с което сложи и точка на спора в първата част след 6:2.

Вторият сет отново започна с пробив за аржентинеца, но отново третата ни ракета не допусна Лавайен да се откъсне в резултата и изравни за 1:1. Малко по-късно Адиран взе и пробив аванс при 4:2, а след това отрази два брейкбола, за да поведе с 5:2. Сервирайки за срещата обаче българинът пропусна мачбол и допусна връщане на пробива. За щастие, това не се оказа фатално, тъй като в десетия гейм Андреев си осигури нови три възможности да затвори двубоя при сервис на противника и успешно реализира втората от тях.

По този начин Адриан Андреев се класира за втория кръг на Чалънджъра в Кокимбо, където отново го очаква сблъсък с аржентинец. Това ще бъде някой измежду Матиас Зукас и третия поставен Андреа Коларини.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Риск от глобална продоволствена криза заради руската агресия в Украйна
Риск от глобална продоволствена криза заради руската агресия в Украйна
Александър Лазаров с трета поредна победа на турнир от сериите "Чалънджър"
Александър Лазаров с трета поредна победа на турнир от сериите "Чалънджър"