НОВИНИ

Акрапович: ЦСКА е най-големият отбор в България

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:04, 15.11.2020
Чете се за: 02:24 мин.
Футбол
акрапович цска големият отбор българия

Това заяви новият старши треньор на ЦСКА Бруно Акрапович след официалния си дебют начело на "армейците".

Босненският специалист изведе „червените“ в двубоя с Ботев Ихтиман за Купата на България, спечелен от неговите футболисти с 5:0 на стадион „Българска армия“. По този начин ЦСКА се класира за 1/8 финалната фаза на надпреварата.

„Тази седмица нямахме много време и играчи за подготовка. С тия играчи, които имах на разположение, направих 3-4 тренировки, за да видя какво отношение искам. Първото полувреме имахме положения, второто реализирахме повече голове. Честито на отбора за хубавата игра. В четвъртък на полувремето на мача с Йънг Бойс, получих информация да направим тук среща. Не съм се посъветвал с никого, това беше усещането ми – да направя тази крачка. Със сигурност това е голяма крачка напред – това е най-големият отбор в България, с най-много трофеи. Ще събирам още повече опит тук, за да отивам напред като треньор. Аз нямах почти никакви условия, разбрахме се много бързо. Договорът ми зависи от успехите. Дори и да не получа нищо, щях да дойда тук, защото исках да направя тази крачка“, започна той.

Треньорът категорично отрече всякакви твърдения, че си тръгва с лоши чувства от Пловдив, като дори сподели, че признателен и щастлив от постигнатото с Локомотив.

„Няма как да влияе – аз съм човек, който е от много рано в чужбина, опитвам се да решавам нещата сам. Смятам, че свърших много добра работа в Пловдив, нямам против никого там. Ако има хора, които ме плюят, това е тяхно право. Аз бях щастлив в Пловдив и от постигнатото с клуба. Какво да им кажа на феновете? Не съм от България, думата „омраза“ не я разбирам. За мен от тук нататък се фокусирам само върху ЦСКА. Бях щастлив в Локомотив – нека помислят върху спечелените трофеи и да продължат напред без мен“.

„Виждам да работим с качествени играчи, с големи индивидуалности – моя работа е да направим един добър колектив, за да постигнем хубави неща. Трудно е предвид събирането на националния отбор и пандемията. Ще се опитаме да направим един агресивен отбор, който винаги играе за трите точки. Днес играхме 4-3-3, не беше 3-5-2 – винаги има достатъчно играчи, въпросът е да се свикне на самата позиция. Ако имам един месец подготовка и разчитам на всички играчи, мисля, че ще изглеждаме добре. Спекулира се навсякъде – аз винаги търся качествени играчи – няма значение дали е от Локо или друг клуб, ако мога да взема такъв играч, ще го взема, стига да е качествен. Готов съм психически за това, което ми предстои. Аз не се притеснявам да ходя на работя, умира се само веднъж – искам да се наслаждавам на своята работа. Нито една секунда не мисля за нещо негативно“.

„Томи Юрич оправда доверието, той е добър играч, неслучайно беше национал на Хърватия. Исках да видя какво може, дадох шанс и на Ахмедов. Да, нали съм специален на тоя въпрос, вече трета година се наслаждавам на тази Купа – ако си първа група и сериозно вземеш мача, ще го направиш, ако подцениш съперника, няма да стане. Първата работа я свърших – да се запозная с играчите. Ако ми даваш, давам и аз. Ако биете с три гола, имате два свободни дни, това казах на момчетата. Винаги играя феърплей, надявам се да успеем тука“.

Босненецът коментира и предстоящия му дебют в efbet Лига, начело на "армейците", който ще бъде във Вечното дерби срещу Левски, като заяви, че за него няма фаворит в мача.

„Фаворит във футбола няма. На дерби или големи мачове – видяхме, че във финалите с Локо Пд бяхме аутсайдери, но ги спечелихме. Искам нашите момчета да изиграят този мач сериозно и да го спечелят. Ние се готвим за двубоя сякаш ще се проведе. Ако го отложат, това е извън контрола ми“.

Стражът на „червените“ Димитър Евтимов коментира пристигането на Акрапович в клуба, казвайки, че всички в тима изпитват уважение към специалиста.

„Изключително добър треньор, изключителен мотиватор, уважава дисциплината. Ако ние играем добре за него, той ни отвръща със същото. От психологическа гледна точка, да, аз гледах финала – за съжаление го изгубихме, но уважението към него винаги е било налице – той е голям треньор, спечели две поредни купи, все пак“, сподели стражът на ЦСКА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време днес, в близките дни – застудяване и валежи
Слънчево време днес, в близките дни – застудяване и валежи
Борислава Христова над всички при разгрома над Исландия
Борислава Христова над всички при разгрома над Исландия