НОВИНИ

Ал-Атия увеличи преднината си в генералното класиране на рали "Дакар"

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:06, 07.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
атия увеличи преднината генералното класиране рали дакар
Снимка:
Слушай новината

Катарецът Насер Ал-Атия продължава да води в генералното класиране при автомобилите след края на 6-ия етап на тазгодишното издание на рали "Дакар".

Днес, двукратният победител в надпреварата остана на 10-та позиция в 348-километровия етап, който се проведе в околностите на столицата Ел Рияд.

Въпреки това, Ал-Атия увеличи аванса си на върха в генералното класиране, като вече води с близо 49 минути на Язид Ал-Раджи, който днес остана на 3-то място в етапа. Пилотът от Саудитска Арабия изпревари в подреждането деветкратният световен рали шампион Себастиан Льоб, който днес остана едва 31-ви.

Победител в днешната 348-километрова отсечка пък стана Орландо Теранова, за когото това бе първа етапна победа в "Дакар" от 2015 година насам. За момента аржентинецът се движи на 7-та позиция в общото подреждане.

При мотоциклетистите разликите остават минимални, след като днес победител стана Даниел Сандърс, който изпревари с 2:26 минути миналогодишния победител Сам Съндерланд. Британецът от своя страна завърши на 10 секунди пред Матиас Валкнер, с което увеличи аванса си в генералното подреждане на 2:39 минути. Сандърс пък е 3-ти на 5:35 минути.

При камионите пък Андрей Каргинов изпревари своите съотборници в екипа на "Камаз" Дмитрий Сотников и Едуард Николаев, като тримата бяха събрани в по-малко от минута на края на етапа. В генералното подреждане лидер е Сотников с близо 10:30 минути аванс пред Николаев.

Утре за състезателите в рали "Дакар" предстои почивен ден, а надпреварата се подновява в неделя.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона ще срещне Атлетик Билбао за Купата на краля
Барселона ще срещне Атлетик Билбао за Купата на краля
Задържаха 43 афганистанци в микробус
Задържаха 43 афганистанци в микробус