НОВИНИ

Александър Донски се класира за финала в Тунис

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:09, 05.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
александър донски финал франция
Снимка: БФ Тенис
Слушай новината

Българският тенисист Александър Донски ще спори за трофея от турнира на ITF в тунизийския град Монастир, след като в полуфиналите днес надигра с 6:3, 7:6(5) поставения под №1 в основната схема Лукас Катарина от Монако.

Двубоят започна трудно за Донски, който допусна да бъде пробит още в откриващия гейм и набързо се оказа изоставащ с 0:2. Българинът обаче отговори подобаващо на предизвикателството, печелейки следващите пет гейма, което се оказа и ключът към спечелването на първия сет с 6:3.

Александър Донски продължи със силните си изяви и в началото на втората част, когато ранен пробив му осигури аванс от 2:0. Монегаскът обаче не допусна Донски да се откъсне в резултата и успя да върне пробива, изравнявайки резултата при 2:2. В следващите минути и двамата тенисисти нямаха трудности на свое подаване и това логично доведе до тайбрек. В дългия гейм Катарина взе аванс от 5-3 точки, но Донски спечели следващите четири разигравания, за да сложи точка на спора след час и 49 минути игра.

По този начин българският представител взе реванш от същия този съперник за загубата на полуфиналите на друг турнир в Монастир през май миналата година и утре ще спори за втора титла на сингъл в кариерата си.

Негов съперник във финала ще бъде французинът Лоран Локоли, който надигра с 6:2, 6:1 италианския квалификант Федерико Янаконе.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 приключи лагера в Турция с победа
ЦСКА 1948 приключи лагера в Турция с победа
Челси отстрани Плимут в продълженията след обрат
Челси отстрани Плимут в продълженията след обрат