НОВИНИ

Алескандър Зверев създаде фондация, за да помага на хората, страдащи от диабет

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:24, 06.08.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
зверев отнесе сурово наказание atp изблика акапулко
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Световният №2 в мъжкия тенис Александър Зверев съобщи, че е създал своя собствена фондация, чрез която иска да помогне на хората, които страдат от диабет.

Германецът разкри още, че причината за това му решение се крие във фактът, че самият той е бил диагностициран с диабет тип 1, когато е бил на четири години.

Фондацията на Зверев ще осигурява инсулин и други жизненоважни лекарства на деца и младежи, които страдат от заболяването, като тенисистът иска да бъде пример за всички тях, че въпреки болестта те могат да извървят дълъг път и да постигнат много успехи.

"Не мислех много за това, когато бях малко момче, но по-късно нещата доста се промениха. Искам да покажа, че можете да изминете много дълъг път с тази болест. Сега, много години по-късно и с успехи зад гърба си, се чувствам добре и достатъчно уверен, за да представя тази инициатива публично. В привилегирована ситуация съм да живея живот, който винаги съм искал. Желанието ми винаги е било да играя тенис, да пътувам за турнири по целия свят и да бъда един от най-добрите в света. Фактът се дължи най-вече на моите родители и брат ми, които винаги ме подкрепяха безусловно по пътя ми и все още го правят", сподели Александър Зверев.

В момента втората ракета на света се възстановява от контузията на глезена, която получи в полуфиналния двубой на Ролан Гарос срещу Рафаел Надал. За момента не е ясно кога Зверев ще се завърне на корта, но според информациите германецът се надява да играе на US Open, макар това да изглежда малко вероятно.

Последният за годината турнир от Големия шлем ще започне на 29 август.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тотнъм започна трудно, но след това вкара четири на Саутхямптън
Тотнъм започна трудно, но след това вкара четири на Саутхямптън
Юрген Клоп: Трябва да подобрим представянето си
Юрген Клоп: Трябва да подобрим представянето си