НОВИНИ

Анди Мъри планира да пропусне сезона на клей

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:16, 06.02.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
анди мъри класира своя първи финал 2019 година насам
Слушай новината

Бившият №1 в световната ранглиста при мъжете Анди Мъри обяви, че най-вероятно ще пропусне тазгодишния сезон на клей с цел да се предпази от контузии.

34-годишният Мъри сподели днес на пресконференция, че през миналата година сезонът на клей му се е донесъл проблеми, които едва не са го извадили от участие на Уимбълдън.

"В последните няколко години, играта на клей влоши състоянието ми. В началото на 2021-а имах проблеми и клеят определено не помогна, така че говорих с екипа си и тази година не искам да предприемам рискове. Не казвам, че евентуално няма да играя повече на клей в бъдеще. През миналата година почти пропуснах Уимбълдън и бях близо до това да не играя през сезона на трева, така че просто засега не планирам да играя на клей", заяви шотландецът.

За Анди Мъри сега предстои участие в основната схема на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам, където той има една спечелена титла през 2009 година. През този сезон обаче го очаква тежко препятствие още на старта в лицето на Александър Бублик, който днес триумфира в надпреварата в Монпелие.

До този момент Мъри и Бублик са се срещали само веднъж. Това се случи на Уимбълдън през 2017 година, когато британецът се наложи с 6:1, 6:4, 6:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Лебанов: Българинът винаги може да поднесе изненадата
Иван Лебанов: Българинът винаги може да поднесе изненадата
Проверка на всички пунктове в Банско след сигнала за фалшиви сертификати
Проверка на всички пунктове в Банско след сигнала за фалшиви сертификати