НОВИНИ

Англия, Франция и Словакия са евентуалните съперници на България на Мондиала по минифутбол

"Трикольорите" вече си гарантираха класирането за 1/8-финалите след победа над Япония вчера

националният отбор минифутбол класира фазата елиминациите световното първенство
bnt avatar logo
от БНТ
19:22, 30.10.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

От Българската асоциация по минифутбол обявиха кои са евентуалните съперници на българския национален отбор в елиминационната фаза на Световното първенство в Рас Ал Хахма (Дубай). "Трикольорите" вече си гарантираха класирането на този етап след победа над Япония вчера.

"Нормално е всеки фен да се чуди кой ще бъде първият ни съперник там. Схемата на турнира показва, че ни очаква вторият отбор от група F, която за наше съжаление е повече от завързана и яснота няма да има до последно.

Англия води в класирането с 4 точки, колкото има и Франция, докато фаворитът Словакия е само с 3 след изненадващата загуба от Трите лъва вчера.

Англичаните изглеждат най-близо до следващата фаза, защото имат нужда само от точка с последния Албания. Франция и Словакия пък играят директен мач и се очертава топ дерби.

За нас и трите отбора са повече от познати. С Франция играхме на елиминациите на Европейското миналата година, когато победихме в здрав мач с гол в края. С Англия пък се срещнахме преди няколко месеца на Лигата на нациите, като си разменихме по една победа. Англичаните доста са вдигнали нивото и имат куп нови играчи.

Словашката федерация пък е една от най-близките до нашата и макар скоро да не сме играли заедно, успяхме да ги гледаме пак на Лигата на нациите, която домакинстваха.

На четвъртфиналите в нашия поток като фаворит за евентуален наш съперник се очертава действащия европейски шампион Азербайджан.

Но нека мислим мач за мач. Предстои последен двубой от груповата фаза утре срещу Оман, а вдругиден са осминафиналите", гласи съобщението на БАМФ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как реагираха на резултатите от партийните централи?
Как реагираха на резултатите от партийните централи?
Делото срещу Любчо Георгиевски в Битоля: Свидетел на обвинението е подпалвачът на клуба
Делото срещу Любчо Георгиевски в Битоля: Свидетел на обвинението е подпалвачът на клуба