НОВИНИ

Англия удари Италия насред Неапол и потегли успешно към Евро 2024

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:40, 23.03.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Национални отбори
англия удари италия насред неапол потегли успешно евро 2024
Слушай новината

Отборът на Англия надигра драматично с 2:1 като гост тима на Италия в дербито на първия ден от европейските квалификации за Евро 2024 в Германия.

На "Естадио Диего Армандо Марадона" в Неапол италианците започнаха по-мотивирани среща, която бе повторени на финала на последното европейско първенство, но амбициите на "Скуадрата" бяха охладени още в 13-та минута, когато Деклан Райс даде аванс на "Трите лъва", след като се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на домакините.

Този гол вдъхна увереност на англичаните, които до почивката контролираха случващото се на терена, а в заключителните минути на първата част Хари Кейн удвои аванса на своя тим, разписвайки се от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Джовани Ди Лоренцо след намеса на ВАР.

Попадението на Кейн имаше и историческа стойност за самия него, тъй като го превърна еднолично в голмайстор №1 в историята на националния отбор на Англия с 54 гола, което е с един повече от предишния рекордьор Уейн Рууни.

След паузата тимът на Италия излезе коренно променен на терена и заслужено намали пасива си в 56-та минута чрез Матео Ретеги, който се разписа още при дебюта си за "Скуадра Адзура".

Последва очакван натиск на италианците, които останаха и с човек повече десетина минути преди края на редовното време, когато Люк Шоу си изкара два жълти картона, но в крайна сметка нов гол не падна и така победата остана за Англия.

По този начин момчетата на Гарет Саутгейт извоюваха първа победа за "Трите лъва" над Италия в официален мач от близо половин век насам, а освен това англичаните стигнаха и до първи успех на "Ботуша" от 1961 година насам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изслушаха изпълнителния директор на TikTok в американския Конгрес
Изслушаха изпълнителния директор на TikTok в американския Конгрес
Сериалът на БНТ "Вина" ще има втори сезон
Сериалът на БНТ "Вина" ще има втори сезон