НОВИНИ

Ансамбълът на България проведе подиум тренировка преди световното по художествена гимнастика във Валенсия

ансамбълът българия проведе подиум тренировка световното художествена гимнастика валенсия
bnt avatar logo
от БНТ
22:20, 22.08.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Ансамбълът на България проведе подиум тренировка преди участието си на световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова, водени от старши треньора на отбора Весела Димитрова и нейните помощници Михаела Маевска и Ясена Стойнева, излязоха на официалния килим в зала "Ферия Валенсия".

Българките изиграха силно композицията си с пет обръча, но на три ленти и две топки допуснаха грешки и изпълниха съчетанието два пъти по време на 30-минутната тренировка.

Българските грации стартират в петък надпреварата с многобоя. Възпитаничките на Весела Димитрова са в поток B, който започва в 19.00 българско време с композицията с пет обръча. Отборът е световен шампион в многобоя от София 2022 и има квота за Игрите в Париж 2022.

Шампионатът на планетата е и олимпийска квалификация за Париж 2024, а квоти ще получат първите 14 гимнастички от квалификациите за многобоя и петте най-добри ансамбъла без България, Испания и Израел, които имат от София 2022.

Световното първенство във Валенсия започва официално утре с квалификациите на обръч и на топка при жените с участието на Боряна Калейн и Стилияна Николова, а вечерта са финалите на тези два уреда. Потокът на българките е от 16.00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща на БРИКС в Йоханесбург: Планове за разширяване на групата
Среща на БРИКС в Йоханесбург: Планове за разширяване на групата
Турция затвори Дарданелите заради пожар
Турция затвори Дарданелите заради пожар