НОВИНИ

Антъни Иванов: Истината за българския спорт е супер грозна, но все още никой не я е казал

антъни иванов попречи фактът нямаше публика
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
17:09, 07.03.2023
Чете се за: 04:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският плувец Антъни Иванов публикува няколко видеа в социалните мрежи, които по-късно бяха свалени, в което самият той разкри, че въобще не иска да продължава да се занимава с плуване и намекна за сериозни пукнатини в българския спорт.

В серията от видеа участникът ни на Летните олимпийски игри в Токио 2020 споделя, че една от причините за тези му думи е фактът, че "няма спонсори, няма финанси, няма нищо, което да изкараш с плуването" и допълва, че ако се захване сериозно, то плуването му би било много по-добро.

Антъни Иванов заявява още, че докато не застане някой "сериозен човек" зад гърба му той ще продължи да няма никакво желание да се занимава с плуване, като същевременно е непрестанен обект на критики от страна на хората в България, в чиито очи той е "най-големият грешник".

"Най-интересното е, че ако видите нещата, които правя извън басейна, може би ще се учудите, че плувам по този начин. Просто истината е, че въобще не ми се плува. Ако се захвана наистина сериозно с плуването, ще плувам много добре. Но няма смисъл да се прави това нещо, защото няма спонсори, няма финанси, няма нищо, което да изкараш с плуването. Затова и всички спортисти извън високоплатените спортове търсят друга реализация", споделя Иванов.

"Буквално така ме гледате и си мислите, че се скъсвам от тренировки, но просто аз съм доста по-талантлив от вас и това е факт. Който и да иска да ме плюе. Да ми правят мизерии, да ме обвиняват за глупости. Да ми обясняват, че съм бил с допинг и така нататък… при положение, че аз забравям да си пия хапчетата за възстановяване, е пълен смях. Доста е забавно да четеш отстрани коментарите. Аз си знам възможностите и знам какво мога да направя", допълва той

"Просто не виждам никакъв смисъл, особено да го правиш за България и всички да те плюят, все едно си най-големия грешник. Абсолютно никакво желание нямам, докато не застане някой сериозен човек и не каже "Аз ще ти помогна, ето ти… това трябва да направиш". Истината за българския спорт е супер грозна. Но просто все още никой няма топките да излезе и да го каже това нещо. И никога няма да ги имат, защото абсолютно всичко е навързано, направо е преплетено. Така че по-добре да не знаете истината за спорта", разкрива българският плувец.

В последното си видео Антъни Иванов обеща в най-скоро време да продължи с разкритията си съобщава, че през настоящия сезон няма да бъде обвързан с никой освен с неговия плувен клуб Черно море, с който той ще се стреми към спечелване на републиканското първенство през април.

Именно тези му думи намекват, че роденият във Велико Търново състезател е взел решение да прекрати кариерата си в националния отбор, като в отговор на тази възможност президентът на родната федерацията по плувни спортове Георги Аврамчев заяви следното:

"Изпратили сме му договора за 2023 година с финансирането и стипендиите, но още не ни го е върнал подписан. Срокът е до неделя, чакаме. Засега не ни е уведомявал, че няма да плува. Учудвам се на нещата, които е говорил. Очаквам всичко, включително да не дойде и на предстоящото държавно първенство", коментира Аврамчев пред БНР.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съучастниците на атентатора в Сарафово са получили доживотни присъди, съобщи Иван Гешев
Съучастниците на атентатора в Сарафово са получили доживотни присъди, съобщи Иван Гешев
Демерджиев: Прокуратурата да търси връзка между производството срещу Велико Желев и проверките на "Хемус"
Демерджиев: Прокуратурата да търси връзка между производството срещу Велико Желев и проверките на "Хемус"