НОВИНИ

АПИ стартира обществена поръчка за ремонт на Дунав мост при Русе

дунав мост русе години румъния събираше такса мост леките коли
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 24.02.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Агенция „Пътна инфраструктура" стартира обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на Дунав мост 1 между Русе и Гюргево.

Дължината на съоръжението на българска територия е 1 км, а срокът за подаване на оферти е до 25 март т.г., уточниха от АПИ.

Обявената обществена поръчка включва подробно обследване на всички елементи от връхната конструкция и долното строене на съоръжението. За целта ще трябва да се извърши цялостен оглед на състоянието на стоманобетонната конструкция на пътната част на моста, геодезически измервания и при необходимост на инженерно–геоложки проучвания. Срокът за изпълнение е 180 дни.

Въз основа на изготвения технически проект след това ще се извършат необходимите ремонтни дейности. Готовият технически проект ще определи конкретните ремонтно-възстановителни дейности на съоръжението, прогнозната стойност и срокът за изпълнението им.

Мостът над р. Дунав при Русе е част от общоевропейския транспортен коридор №9 и по него преминава автомобилният трафик от Източна Европа през България към Турция, Гърция и страните от Близкия изток. Изграждан е в периода 1952-1954 г.

Текст: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три загуби на боксьорите ни на купа "Странджа"
Три загуби на боксьорите ни на купа "Странджа"
Прашни облаци от Сахара оцветиха небето над Германия
Прашни облаци от Сахара оцветиха небето над Германия