АПИ стартира обществена поръчка за ремонт на Дунав мост при Русе

от БНТ
15:51, 24.02.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
дунав мост русе години румъния събираше такса мост леките коли
Слушай новината

Агенция „Пътна инфраструктура" стартира обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на Дунав мост 1 между Русе и Гюргево.

Дължината на съоръжението на българска територия е 1 км, а срокът за подаване на оферти е до 25 март т.г., уточниха от АПИ.

Обявената обществена поръчка включва подробно обследване на всички елементи от връхната конструкция и долното строене на съоръжението. За целта ще трябва да се извърши цялостен оглед на състоянието на стоманобетонната конструкция на пътната част на моста, геодезически измервания и при необходимост на инженерно–геоложки проучвания. Срокът за изпълнение е 180 дни.

Въз основа на изготвения технически проект след това ще се извършат необходимите ремонтни дейности. Готовият технически проект ще определи конкретните ремонтно-възстановителни дейности на съоръжението, прогнозната стойност и срокът за изпълнението им.

Мостът над р. Дунав при Русе е част от общоевропейския транспортен коридор №9 и по него преминава автомобилният трафик от Източна Европа през България към Турция, Гърция и страните от Близкия изток. Изграждан е в периода 1952-1954 г.

Текст: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ПП "Републиканци за България" обяви водачите на листите за изборите
ПП "Републиканци за България" обяви водачите на листите за изборите
Прашни облаци от Сахара оцветиха небето над Германия
Прашни облаци от Сахара оцветиха небето над Германия