НОВИНИ

Арина Сабаленка и Ига Швьонтек повеждат двете групи във финалният турнир на WТА

В група "Бакалар" са още Елена Рибакина, Джесика Пегула и Мария Сакари, а в "Четумал" ще играят Коко Гоф, Онс Жабюр и Маркета Вондроушова

световната номер арина сабаленка четвъртфинал пекин очаква елена рибакина
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:11, 28.10.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Водачката в световната ранглиста Арина Сабаленка (Беларус) и номер 2 Ига Швьонтек (Полша) са начело в двете групи, носещи имената "Бакалар" и "Четумал" на финалите на WТА в Канкун (Мексико) с награден фонд 9 милиона долара, които ще се играят следващата седмица.

В група "Бакалар" са още Елена Рибакина (Казахстан), Джесика Пегула (САЩ) и Мария Сакари (Гърция), а в "Четумал" заедно с Швьонтек ще играят Коко Гоф (САЩ), Онс Жабюр (Тунис) и Маркета Вондроушова (Чехия).

Сабаленка и Рибакина играха три пъти този сезон, като беларускинята спечели титлата на Откритото първенство на Австралия, а Рибакина я победи на финала в Индиън Уелс и на четвъртфиналите в Пекин.

"Очевидно Арина и Елена са сериозни тенисистки, така че ще бъде трудно. Но аз съм доволна от моята група. Освен Мария, всъщност не съм играла толкова много с Арина или Елена, ще бъде интересно", каза Пегула.

Група "Четумал" включва трима от шампионките от Големия шлем за сезона - от Откритото първенство на Франция Швьонтек, от Откритото първенство на САЩ Гоф и от "Уимбълдън" Вондроушова. Швьонтек и Гоф ще се изправят една срещу друга за 10-и път в кариерите си. Групата ще има и реванш от финала на "Уимбълдън" - Жабюр срещу Вондроушова.

"Няма лесни мачове на финалите на УТА. Аз се изправих срещу Коко и Маркета в Пекин и Ню Йорк, така че единствената, с която не съм играла наскоро е Онс. Просто трябва да се съсредоточа върху себе си, да свикна с условията тук и всичко трябва да е наред", каза полякинята.

Първите две от всяка група ще се класират за полуфиналите на надпреварата между осемте най-добри тенисистки за сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Продължаваме Промяната" обжалва решението на ЦИК за гласуване само с бюлетини
"Продължаваме Промяната" обжалва решението на ЦИК за гласуване само с бюлетини
Напрежение в деня за размисъл преди местния вот - навсякъде ще се гласува само с бюлетини
Напрежение в деня за размисъл преди местния вот - навсякъде ще се гласува само с бюлетини