НОВИНИ

Арина Сабаленка победи олимпийската шампионка и достигна полуфиналите на US Open

Втората в световната ранглиста ще срещне Ема Наваро на полуфиналите.

Арина Сабаленка
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:09, 04.09.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Арина Сабаленка от Беларус се наложи над олимпийската шампионка от Париж Кинуен Женг с 6:1, 6:2 и си гарантира място на полуфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис. Мачът между двете продължи по-малко от час и 15 минути, като Сабаленка почти не срещна конкуренция от поставената под №7 в схемата на турнира китайка.

Мощната физически Сабаленка започна да доминира от самото начало, като направи пробив във втория гейм и поведе с 3:0. Едва тогава Женг взе своя сервис на нула, но следващите три гейма отново бяха за състезателката от Беларус, която затвори частта с 6:1 при третия си сетбол.

Вторият сет не започна различно, като Арина Сабаленка взе подаването на съперничката си още в началото, а след това го затвърди - 2:0. Белоруската направи още един пробив за 4:1, а след това срещата се доиграваше, като Сабаленка приключи с 6:2.

Състезателката от Беларус направи 3 аса срещу 5 на китайката, но във всички други компоненти превъзхождаше азиатката. Сабаленка направи 16 печеливши удара срещу 9 за китайката и спечели 53% от точките си на втори сервис.

На полуфиналите Алина Сабаленка ще играе срещу американката Ема Наваро, като след мача обеща щедро на публиката в Ню Йорк, че ще почерпи всичко по едно питие, ако получи подкрепа срещу представителката на домакините.

Световната №2 Арина Сабалека се класира за полуфиналите на Откритото първенство на САЩ за четвърти пореден път, като това е най-доброто постижение след американката Серина Уилямс, която го е правила шест пъти. Миналата година Сабаленка загуби на финала от представителката на домакините Коко Гоф.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тейлър Фриц се класира за първи път на полуфиналите на US Open
Тейлър Фриц се класира за първи път на полуфиналите на US Open
Пандите близнаци, родени в Хонконг, тежат почти 300 грама
Пандите близнаци, родени в Хонконг, тежат почти 300 грама