НОВИНИ

Арсенал победи Челси в голово шоу на "Стамфорд Бридж" и се изравни с четвъртия Тотнъм

арсенал победи челси голово шоу стамфорд бридж изравни четвъртия тотнъм
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:46, 20.04.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Арсенал постигна победа с 4:2 при визитата си на Челси в отложен двубой от 25-ия кръг на английската Висша лига.

„Артилеристите“ откриха резултата на „Стамфорд Бридж“ в 13-ата минута след груба грешка в отбраната на „сините“. Нуно Таварес изчисти топката дълбоко в половината на домакините, където Андреас Кристенсен сбърка при връщането на топката към стража Едуар Менди, а от това се възползва Едуард Нкетия, който напредна и с удар от границата на наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

Само четири минути, след като инкасира попадение, Челси възстанови равенството след щастлив рикошет. Рунен Лофтъс-Чийк отне топката пред наказателното поле на Арсенал и подаде по левия фланг към Тимо Вернер. Нападателят на домакините напредна към дъгата на пеналтерията и стреля, а кълбото се отби в Гранит Джака и влетя в долния десен ъгъл на стража Аарън Рамсдейл, който можеше да спаси, но се намеси некачествено.

„Червено-белите“ отново излязоха напред в резултата в 27-ата минута. Букайо Сака получи топката по десния фланг, смени посоката към център и комбинира с Мартин Йодегор. Норвежецът продължи към Емил Смит Роу, който с прецизен изстрел по земя от границата на наказателното поле се разписа в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Менди.

Малко след половин час игра, съставът на Томас Тухел отново изравни. Мейсън Маунт центрира от левия фланг в пеналтерията на Арсенал, където капитанът Сесар Аспиликуета изпревари Габриел и с едно докосване прати кълбото в долния десен ъгъл на Рамсдейл.

Настойчивостта на Арсенал в предни позиции доведе до трето попадения на сметката на „топчиите“ в 57-ата минута. Тавареш напредна по левия фланг и пусна успореден пас към голмайстора Нкетия пред дъгата на наказателното поле. Нападателят на Арсенал елегантно се освободи от опеката на Тигао Силва, нахлу в пеналтерията и след поредица от рикошети в двама бранителя на Челси успя да прати топката в долния десен ъгъл на Менди.

Крайното 4:2 в полза на селекцията на Микел Артета оформи Букайо Сака в добавеното време на срещата след точно изпълнена дузпа, отсъдена за нарушение на Аспиликуета срещу него в наказателното поле.

В класирането Арсенал е пети с 57 точки, колкото има и четвъртият Тотнъм, но „шпорите“ са с по-добра голова разлика. Челси остава трети с 62 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зимата се завърна в Испания - снегът блокира пътища
Зимата се завърна в Испания - снегът блокира пътища
"Денят започва" на 21 април: Парламентарни страсти - за диалога, решенията и спорните въпроси
"Денят започва" на 21 април: Парламентарни страсти - за диалога, решенията и спорните въпроси