НОВИНИ

Арсенал потрепери в края срещу Форест, но стартира с победа във Висшата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:02, 12.08.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
арсенал потрепери края форест стартира победа висшата лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Арсенал започна с победа новия сезон в английската Висша лига, след като в среща от откриващия кръг надигра с 2:1 у дома състава на Нотингам Форест.

Двубоят на стадион "Емиратс" в Лондон започна с близо половин час закъснение, тъй като голяма част от домакинските привърженици не успяха да вземат своите места навреме заради проблем с дигиталните билети и пропусквателната система.

В крайна сметка това не повлия на футболистите на Микел Артета, които започнаха по-добре мача и в 26-ата минута откриха резултата чрез Еди Нкетия, който подаване с пета от Габриел Мартинели и след като ударът му рикошира в крака на бранител влетя в мрежата на Форест за 1:0.

Само шест минути по-късно вицешампионите на Англия вече водиха с 2:0, а този път точен за тях бе голмайсторът им от предишната кампания Букайо Сака, който се разписа с хубав фалцов изстрел от дистанция.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени и домакините продължиха да доминират, като четвърт час преди края новото попълнение на тима Деклан Райс пропусна да отбележи за 3:0, удряйки гредата.

Осем минути преди края на редовното време гостите от Нотингам намалиха пасива чрез резервата Тайво Авонии, който реализира след асистенция на друг играч, влязъл от пейката - Антъни Еланга.

В оставащото време момчетата на Стив Купър потърсиха и изравнителното попадение, но усилията Арсенал съхрани аванса си така потегли с победа през новата кампания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юрген Клоп: Ние започваме наново
Юрген Клоп: Ние започваме наново
Русия обвини Украйна за атаката срещу Кримския мост
Русия обвини Украйна за атаката срещу Кримския мост