НОВИНИ

Аталанта измъкна ценни три точки като гост на Торино

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:42, 30.04.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
аталанта измъкна ценни три точки гост торино
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Аталанта постигна нова важна победа в битката за топ 4 в Италия, след като надигра с 2:1 като гост състава на Торино в среща от 32-ия кръг на Серия "А".

С успеха "бергамаските" събраха 55 точки и се доближиха само на два пункта от 4-ия във временното подреждане Милан при оставащи шест кръга до края на сезона, докато Торино остава на 12-а позиция с 42 точки.

На "Олимпийския стадион" в Торино гостите от Бергамо започнаха по-добре срещата и откриха резултата в 34-а минута чрез Давиде Дзапакоста, който се разписа с изстрел от малък ъгъл.

След почивката "биковете" заиграха по-добре и четвърт час преди края на редовното време стигнаха до изравнителен гол, след като далечен удар на Алексей Миранчук бе отразен от Марко Спортиело, но при добавката Арналдо Санабриа нямаше как да сбърка и отблизо беше точен за 1:1.

Последната дума в тази среща обаче имаше тимът на Аталанта и по-конретно Дуван Сапата, който донесе трите точки за своя тим след страхотен индивидуален рейд в 88-а минута, за да отбележи едва своето второ попадение от началото на сезона в Серия "А".

В следващия кръг момчетата на Джан Пиеро Гасперини приемат Специя в Бергамо, а Торино ще пътува до Генуа за среща с отбора на Сампдория, който е все по-близо до изпадане в Серия "Б".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинение на граничен полицай за взимане на подкуп
Повдигнаха обвинение на граничен полицай за взимане на подкуп
Циципас обърна Тийм и се класира за третия кръг в Мадрид
Циципас обърна Тийм и се класира за третия кръг в Мадрид