НОВИНИ

Атланта намали пасива си в серията срещу Маями след драматичен домакински успех

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:36, 23.04.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
аталаната намалиа пасива серията маями драматичен домакински успех
Слушай новината

Атланта Хоукс надигра драматично със 111:110 точки Маями Хийт и по този начин записа първия си успех в четвъртфиналната серия срещу победителя от редовния сезон в Източната конференция.

Успехът за "ястребите" осигури Трей Йънг с кош 4.4 секунди преди финалната сирена, с който той оформи обрата за своя тим.

Двубоят в залата в Атланта започна с предимство за "горещите", които в първата четвърт отвориха разлика от 8 точки, но до почивката домакините обърнаха нещата в своя полза и паузата дойде при 61:54 в полза на Хоукс.

Много силна игра на гостите от Маями в третата четвърт обаче доведе до поредната смяна на водачеството, като в даден момент Хийтс дори водиха с цели 16 пункта при 84:68.

Въпреки сериозния пасив домакините от Атланта не се предадоха и след много силни финални минути съумяха да стигнат до крайния успех със 111:110.

Героят за победата Трей Йънг стана най-полезен за "ястребите" със своите 24 точки, колкото записа и Тайлър Херо от състава на Маями Хийт.

Серията продължава с нов двубой в Атланта в понеделник (25 април) в 02.00 часа след полунощ българско време.

В друг двубой от плейофите от изминалата вечер шампиона Милуоки Бъкс поведе с 2:1 победи в серията си срещу Чикаго Булс след успех със 111:81.

Лидерът след редовния сезон в Западната конференция Финикс Сънс пък също поведе с 2:1 победи в серията срещу Ню Орлиънс Пеликанс след успех със 114:111 като гост.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Мирчев, ДБ: Газът за България вече е осигурен
Ивайло Мирчев, ДБ: Газът за България вече е осигурен
Карлос Алкарас отново надви Циципас и си осигури дебют в топ 10
Карлос Алкарас отново надви Циципас и си осигури дебют в топ 10