НОВИНИ

Автогол донесе победата на Ливърпул в Амстердам

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:39, 22.10.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Футбол
автогол донесе победата ливърпул амстердам

Единственото попадение в срещата дойде в 35-та минута, когато Николас Таляфико от състава на Аякс, изпрати топката в собствената си мрежа по малко куриозен начин.

На стадион "Йохан Кройф Арена" домакините бяха по-активният тим на терена, но отличните в тази вечер Фабиньо и Адриан винаги бяха на мястото си.

В самото начало обраната на "мърсисайдци" определено не функционираше добре, като се усещаше липсата на Върджил Ван Дайк и Жоел Матип. В тяхното отсъствие обаче Фабиньо изигра много силен мач, като се отчете с няколко важни намеси.

В първия половин час домакините стигнаха до две опасни ситуации, които се откриха пред Мартинес и Нерес, но и в двата случая Адриан направи важни спасявания.

Така се стигна до 35-та минута, когато атака отляво на гостите завърши с подаване на Садио Мане към точката за изпълнение на дузпа. Там, Николас Таляфико не разбра, че опасността не е толкова голяма и в опита си да изчисти топката, я вкара в собствената си мрежа.

Ливърпул можеха да удвоят само пет минути след това, но удар на Салах беше избит от Мазрауи.

В самия край на полувремето домакините бяха много близко до изравнителния гол, когато Давид Нерес прехвърли Адриан, но вездесъщият тази вечер Фабиньо изби току пред голлинията, акробатично.

След подновяването Аякс отново се разминаха на косъм с гола, когато удар на Клаасен срещна гредата. След този епизод обаче домакините намалиха темпото и предоставиха инициативата на тима на Юрген Клоп.

Въпреки че немският специалист замени тримата си основни нападатели след час игра, неговите момчета имаха по-добрите шансове, но пропуски направиха Жота, Минамино и Вайналдум.

В край на сметка резултатът се запази и шампионите на Англия потеглиха с победа в Шампионскаа Лига. Те делят първото място с Аталанта, които разбиха като гости Мидтиланд, с Божидар Краев в състава си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изборите в САЩ: Обама на митинг в подкрепа на Байдън
Изборите в САЩ: Обама на митинг в подкрепа на Байдън
ЕП призова ЕК временно да върне визите за американци заради България и още 3 страни
ЕП призова ЕК временно да върне визите за американци заради България и още 3 страни