НОВИНИ

Байерн наниза осем гола на Дармщат за едно полувреме

байерн наниза осем гола дармщат едно полувреме
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:40, 28.10.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен се изкачи на първо място в Бундеслигата, след като разби Дармщат с 8:0 у дома в мач от 9-ия кръг на първенството. Любопитното е, че първото полувреме на двубоя на "Алианц Арена" завърши без голове, но след почивката баварците бяха безпощадни и вкараха осем безответни гола.

Срещата, в която Мануел Нойер се завърна на вратата на Байерн след година отсъствие заради контузия, започна по изненадващ начин, след като още в 4-та минута Джошуа Кимих бе изгонен, след като повали играч на Дармщат като последен в защитата. В 21-та минута и гостите останаха с 10 души, тъй като Клаус Гясула бе изгонен за същото провинение, като първоначално реферът отсъди дузпа, но след намеса на ВАР стана ясно, че нарушението е извън наказателното поле. След още 20 минути още един футболист бе изгонен за фал като последен в отбраната - Матей Малика от Дармщат.

След почивката гостите не успяха да удържат натиска на Байерн с човек по-малко и инкасираха цели осем гола. Хари Кейн реализира хеттрик, като единият гол бе реализиран зад централната линия, Лирой Сане и Джамал Мусиала вкараха по два гола, а ветеранът Томас Мюлер се разписа веднъж. Така Кейн вече има 12 гола в Бундеслигата и общо 14 за Байерн през сезона.

Тимът на Томас Тухел има 23 точки, една повече от Байер Леверкузен, който е с мач по-малко. Дармщат заема 14-та позиция с актив от 7 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое остава непобеден в женското баскетболно първенство с успех над Шампион 2006
Берое остава непобеден в женското баскетболно първенство с успех над Шампион 2006
ЦИК: Решението да се гласува само на хартия утре е окончателно
ЦИК: Решението да се гласува само на хартия утре е окончателно