НОВИНИ

България допусна три гола от Унгария във втория си мач от квалификациите за Евро 2024

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:30, 27.03.2023 (обновена)
10186
Чете се за: 05:00 мин.
Спорт
живо унгария ndash българия контузия десподов
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол допусна загуба с 0:3 при визитата си на Унгария в двубой от втория кръг на група G от квалификациите за Евро 2024 в Германия.

„Маджарите“ откриха резултата стадион „Пушкаш Арена“ в 7-ата минута, когато след късо изпълнение на ъглов удар топката попадна в краката на Доминик Собослай, който проби отляво в наказателното поле на „трикольорите“, капитанът на домакините пусна успореден пас към Роланд Салай, чийто удар бе спасен от вратаря Даниел Наумов, но при добавката Балинт Вечей се разписа от непосредствена близост.

Унгария удвои преднината си в 25-ата минута чрез Доминик Собослай, който стреля отлично от пряк свободен удар зад дъгата на пеналтерията на България, пращайки неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на стража Наумов.

Съставът на Марко Роси направи преднината си класическа в края на първата част. Капитанът и голмайстор Собослай получи топката в половината на „лъвовете“, направи силен индивидуален рейд към наказателното поле на националите ни и пусна извеждащо подаване към Бендегуз Бола, което бе изчистено със шпагат от Валентин Антов, но кълбото попадна в обсега на Мартин Адам, който с техничен изстрел по земя се разписа в далечния долен десен ъгъл на вратата.

Първият точен изстрел на България към вратата на Унгария бе отправен в 63-ата минута, когато Филип Кръстев центрира от ъглов удар в наказателното поле на „маджарите“, Вили Орбан изчисти топката с глава и тя попадна в Георги Русен на границата на наказателното поле, който нанесе хубав изстрел от воле от въздуха, но вратарят Денес Дубиш спаси.

В последните секунди на редовното време появилият се от резервната скамейка Лоик Него промуши топката между краката на вратаря Даниел Наумов, но бранителят Валентин Антов притича и изчисти топката от голлинията, предотвратявайки четвърти гол в нашата врата.

Загубата остава селекцията на Младен Кръстаич на дъното в класирането на група G без точков актив. Пред нас е тимът на Литва, лидер е Сърбия с 6 точки, Унгария заема второто място с 3 пункта, а трети е съставът на Черна гора също с 3 точки.

"За съжаление не разполагам с играчи, които се състезават в големи клубове и играят на най-високо ниво. Освен това имахме проблеми с контузени играчи. Някои от промените на почивката също бяха продиктувани от контузии. Рокадите бяха принудителни, но такива неща се случват. За съжаление повечето играчи играят в българското първенство и не са свикнали да играят на такъв висок ритъм, а тежкият мач с Черна гора ги изцеди", започна специалистът.

Според Кръстаич сегашният отбор на България има бъдеще пред себе си.

"Играчите, с които разполагам имат качества, но срещу по-опитни противници имат затруднения. Аз вярвам, че имат бъдеще. Някои играят повече в отборите си, други по-малко. Това са играчите, на които разчитаме, казвал съм и преди и казвам, че имат бъдеще. Това е най-доброто, с което България разполага. Не само в България, но и в други страни треньорът е виновен. Опитните футболисти имат своята рола, но пак казвам с това разполагаме и искаме да изградим един отбор за бъдещето", добави Младен Кръстаич.

Стартовите състави на двата отбора:

Унгария: 1.Дибуш, 2.Ланг, 4.Шалай, 6.Орбан, 8.Наджи, 9. Адам, 11 Керкез,14.Бола, 20.Салай, 10. Собошлай, 23.Вешчей.

България: 1. Наумов, 2. Марков, 23. Антов, 5. Гълъбов, 8. Карабельов, 4. Груев, 13. Стоянов, 16. Петков, 18. Илиев, 11. Десподов, 9. Делев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция надви Ирландия с красив гол на Павар отдалеч
Франция надви Ирландия с красив гол на Павар отдалеч
"Вашият глас": Христо Родинов, земеделец
"Вашият глас": Христо Родинов, земеделец