НОВИНИ

България и още шест държави настояват за бързо приемане на новата Обща селскостопанска политика

bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 14.09.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
българия шест държави настояват приемане новата обща селскостопанска политика
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

В съвместно писмо министрите на земеделието на България, Хърватия, Румъния и страните от Вишеградската четворка (Чешката република, Унгария, Словашката република и Полша) призовават Европейския парламент да свика пленарно заседание възможно най-скоро за приемане на трите основни законодателни актове, свързани с новата Обща селскостопанска политика. Писмото е адресирано до председателя на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент Норберт Линс.

В документа министрите оценяват приноса на Европейския парламент за постигане на предварителното политическо споразумение по реформата на Общата селскостопанска политика още през юни тази година. Те изразяват своята убеденост, че е направена важна стъпка към един по-конкурентоспособен и устойчив европейски земеделски сектор.

В хода на подготовката на националните Стратегически планове е необходимо приемане на вторично законодателство – актове за изпълнение и делегирани актове, освен на основните регламенти и тяхната публикация в Официалния вестник на ЕК.

"Вярваме, че Европейският парламент, Европейската комисия и Съветът на ЕС имат обща политическа отговорност към европейските фермери", посочват в заключение министрите в писмото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МРРБ: Дължимите пари към пътно-строителните фирми трябва да бъдат платени
МРРБ: Дължимите пари към пътно-строителните фирми трябва да бъдат платени
Красен Кралев: Нямаше натиск върху БФС, изненадан съм от решението на съда за Конгрес
Красен Кралев: Нямаше натиск върху БФС, изненадан съм от решението на съда за Конгрес